Актуално днес

Ризи

Ризи

Ризата е неизменна част от гардероба на всеки съвременен мъж. Вероятно много представители на силния пол не могат да си представят ежедневието си без нея. Тя е не само много универсално и стилно решение, но се е превърнала и в истински символ на мъжествеността.

Съществуват много различни видове мъжки ризи, според стила, материите, от които са изработени и разбира се, цветовата схема.  Нека разгледаме най-популярните модели и да се вслушаме в съветите на модните стилисти, за да успеем да ги комбинираме успешно с останалото облекло.

Класически мъжки ризи

Класическата мъжка риза е запазена марка на съвременния бизнесмен и пълноценен елемент от гардероба на всеки мъж. С нея можете да отидете на работа, а също и на всякакви по-важни събития, където дрес кодът е задължителен. Отличен избор е за хората, които работят в офис, но може да бъде облечена и при всеки друг повод, като господинът, който я носи моментално придобива по-сериозен и впечатляващ вид.

А колкото до костюма, класическата риза не може да бъде заменена с нищо друго.

Разбира се, изобщо не е задължително да носите ризата само с костюми, дори точно обратно, защото тя си отива с абсолютно всичко, без никакво изключение. За да изберете перфектната риза, не се изискват някакви специални умения и познания в областта на модата. Най-важното от всичко е да се спрете на точния размер и разцветка, а след това можете да я съчетавате по разнообразни начини.

Класическата мъжка риза може да бъде с къс или дълъг ръкав. Моделите с къс ръкав са подходящи за по-ежедневни поводи, докато ризата с дълъг ръкав ще ви отсрами на всяко официално събитие.

Що се отнася до дължината й, изберете такава, която свободно бихте могли да приберете в панталоните си, без това да ви носи някакъв дискомфорт. Естествените материи са също за предпочитане – най-качествени са ризите, изработени от памук. Колкото до цветовото разнообразие, дискретните цветове са най-подходящи за класическата риза. Ако имате колебания, изберете бяла или синя.

Хавайска или хавайска риза е поразително парче от мъжкия летен гардероб, което не е загубило своята популярност от няколко десетилетия. Класическите хавайски ризи са с къси ръкави, яка за отслабване без стойка, джоб от лявата страна на гърдите (фигурата на които е вписана в общия орнамент) и, разбира се, ярки цветове - всякакви щампи с флорални, тропически, морски и други ярки мотиви.

Това парче облекло е свързано преди всичко с почивка на море, но може и да е част от градския летен гардероб, за да създаде ярък и леко спокоен образ. Днес ще разгледаме по-подробно как да носите хавайска риза и какво трябва да се избягва строго.

Хавайските ризи не са загубили своята актуалност днес: всяка година дизайнерите включват нови версии на този популярен модел в своите колекции. Така че дори и да не планирате да ходите в Хонолулу и да сърфирате, можете много добре да изберете подходящия модел за ежедневния си летен облик.

Хавайски ризи

Хавайската риза е един изключително привлекателен елемент от лятното облекло в мъжкия гардероб. Тя успешно може да се комбинира с панталони, дънки и къси панталони, но е важно да запомните нещо много важно – материята на панталоните, с които ще я съчетавате, следва да бъде семпла, а цветовете най-добре неутрални. Твърде голямото натрупване на цветни щампи – например, цветя, палми, плодове, райета или други подобни, няма да направи добро впечатление. Ето защо, облечете ли хавайска риза, е най-удачно да предпочетете за цвят на панталона някой бежов нюанс, а също черно или бяло. Също така с хавайската риза няма да си подхождат и пъстри аксесоари – не го забравяйте!

Хубавото на хавайската риза е, че тъй като тя пада съвсем свободно, с цел да държи прохлада през горещите летни дни, прикрива всички недостатъци по фигурата. Освен това изглежда перфектно както върху мъжествени, силни тела, така и върху всички останали. Не само момчетата, но и по-възрастните мъже могат да се възползват от нейните достойнства.

Едно от най-големите й качества е възможността незабавно да създаде настроение за лятна ваканция. Днес производителите предлагат различни хавайски ризи, така че няма да се затрудните въобще при избора.

Дънкови ризи

Дънковата риза е семпла и същевременно универсална. Едно от най-големите й предимства е това, че може да се комбинира на воля, без да се притеснявате от нищо. С такъв модел създаването на елегантна визия не е никакъв проблем. Всяко едно съчетание на дънкова риза с останалото облекло е сполучливо, а външният ви вид ще се отличава със сдържаност и стил.

Освен това дънковата риза е много удобна и лесна за поддръжка. Тя е изработена от дишаща материя, а също така има способността да топли през зимата и да разхлажда в летните горещини. За да я поддържате в добро състояние не са необходими някакви специални грижи, а това е огромен плюс.

Много сполучливо е съчетанието от дънки и дънкова риза, като най-лесният вариант да получите възхитителен ефект е да комбинирате два различни нюанса на един и същ цвят. Например, това могат да бъдат черно или синьо. За ризата винаги избирайте по-тъмния тон, а за дънките оставете по-светлият. Ако мислите, че видът ви изглежда „твърде син“, може да добавите и някои подходящи аксесоари в различен цвят, за да се получи желаното разнообразие.

Всяка най-обикновена дънкова риза, добавена към останалото ви облекло ще добави много очарование. В зависимост от капризите на времето може да добавите пуловер или жилетка върху ризата си и пак да изглеждате чудесно. Единственото условие е да не избирате прекалено дълги дънкови ризи, съветват стилистите.

Още едно страхотно съчетание е комбинацията от дънкова риза и кожено яке. Истинска неувяхваща класика!

И накрая, нека завършим с един ценен съвет от модните стилисти. За да изберете най-подходящата за вашия гардероб риза, съобразете се с размера, материята, стила, цвета и дължината.Това са най-важните неща, които ще ви помогнат да направите точния избор.

От наша страна, сме се погрижили да ви осигурим голямо разнообразие на модели, размери, цветове и стилове. Всички те са изработени с внимание и грижа за вашия комфорт и само от висококачествени, издръжливи материи.

Пожелаваме ви приятно пътешествие в света на мъжките ризи и сме сигурни, че ще успеете да отсеете тези модели, които ще ви стоят перфектно и ще се съчетават безпроблемно с всяка друга част от модния ви гардероб.

Приятно пазаруване!

Всички коментари